VIPLive

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het Keten Informatie Systeem VitalHealth van Philips, stappen we in regio Haaglanden per 1 januari 2024 over op het VIPLive platform

VIPLive is een product van Calculus en Topicus. Topicus is de softwareontwikkelaar en Calculus verzorgt de declaraties. In tegenstelling tot VitalHealth is VIPLive geen applicatie maar een zogenaamde ‘intelligente schil’ om het HIS. Het haalt de benodigde informatie uit uw HIS die u kunt gebruiken voor uw ketenzorg.

Door over te stappen op VIPLive wordt het HIS het centrale en enige systeem. Dit betekent geen koppelingen meer met een extern systeem.

Voordelen van VIPLive

  • Meer informatie over de gehele praktijkpopulatie
  • Het systeem is gebruiksvriendelijk
  • Volledige end duidelijke rapportage en dashboard
  • Goede en toegankelijke mogelijkheden tot samenwerking met de ketenpartners
  • Integratie van alle financiële- en declaratiestromen in één systeem biedt voor praktijken een beter en helder overzicht

VIPLive: de uitrol

Binnen Hadoks is er een projectstructuur opgezet met Hadoks-medewerkers, kaderhuisartsen, POH’s  en praktijkadviseurs om de overgang van VitalHealth naar VIPLive zo goed mogelijk te begeleiden. De komende maanden gaat Hadoks samen met Calculus en Topicus aan de slag om alle praktijken voor te bereiden op de omzetting. Medewerkers van Calculus en Topicus zullen in de komende tijd praktijken benaderen voor de nodige acties en ook zullen zij én onze praktijkadviseurs bij u in de praktijk komen om u te helpen met de implementatie.

Team praktijkadviseurs

Special voor de overgang naar VIPLive hebben we praktijkadviseurs verbonden aan Hadoks die alle praktijkhouders en POH’s gaan ondersteunen met de implementatie. Samen met het team van Topicus komen ze in de praktijk, maar ook na het praktijkbezoek staan zij klaar om alle vragen te beantwoorden en u te helpen.


Stappenplan

Om vanaf 1 januari 2024 uw ketenzorg te kunnen registreren in VIPLive en uw declaraties op de juiste manier in te dienen moeten praktijken zelf ook een aantal dingen doen. We streven ernaar dat de tijdsinvestering vanuit de praktijk zo klein mogelijk is maar helaas kunnen we niet alles uit handen nemen.

Hoe zien de komende maanden eruit?

De komende weken wordt u middels mailings en praktijkbezoeken geïnformeerd over de te nemen stappen om per 1 januari 2024 zonder problemen over te kunnen stappen op VIPLive.

Uiteraard zullen er trainingen georganiseerd worden om u en uw praktijkmedewerkers te trainen in het gebruik van VIPLive. We zorgen er zo voor dat alle betrokkenen op 1 januari 2024 precies weten hoe het systeem werkt. Houdt de “Digitale Huisarts” nieuwsbrief in de gaten. Hierin zullen we alle aankondigingen in opnemen.Vragen

In onderstaande overzicht geven wij antwoord op een aantal vragen over VIPLive. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via viplive@hadoks.nl.