VIPLive

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het Keten Informatie Systeem VitalHealth van Philips, zijn wij in regio Haaglanden per 1 januari 2024 overgestapt op het VIPLive platform.

VIPLive is een product van Calculus en Topicus. Topicus is de softwareontwikkelaar en Calculus verzorgt de declaraties. In tegenstelling tot VitalHealth is VIPLive geen applicatie maar een zogenaamde ‘intelligente schil’ om het HIS. Het haalt de benodigde informatie uit uw HIS die u kunt gebruiken voor uw ketenzorg.

Door over te stappen op VIPLive is het HIS het centrale en enige systeem. Dit betekent geen koppelingen meer met een extern systeem.

Voordelen van VIPLive

  • Meer informatie over de gehele praktijkpopulatie d.m.v. ketenzorgdashboard
  • Het systeem is gebruiksvriendelijk
  • Gebruiksvriendelijke rapportages en dashboard
  • Goede en toegankelijke mogelijkheden tot samenwerking met de ketenpartners
  • Integratie van alle financiële- en declaratiestromen in één systeem biedt voor praktijken een beter en helder overzicht

VIPLive: de uitrol

We zijn live! Binnen Hadoks is er een projectstructuur opgezet met Hadoks-medewerkers, kaderhuisartsen, POH’s en praktijkadviseurs om de overgang van VitalHealth naar VIPLive zo goed mogelijk te begeleiden. Ook de komende maanden is Hadoks samen met Calculus en Topicus nog bezig met de overgang om alle praktijken te helpen met de implementatie.

We hebben alle belangrijke informatie en de meest gestelde vragen en antwoorden voor u gebundeld.

Team praktijkadviseurs

Special voor de overgang naar VIPLive hebben we praktijkadviseurs verbonden aan Hadoks die alle praktijkhouders en POH’s ondersteunen met de implementatie. Samen met het team van Topicus komen ze in de praktijk, maar ook na het praktijkbezoek staan zij klaar om alle vragen te beantwoorden en u te helpen.

Inclusiecriteria

Voor uitleg over de inclusiecriteria voor ketenzorg klik op de link hieronder. U vindt hierin ook een overzicht van de criteria per zorgprogramma met ingang van 2024.


Webinars

Voor de overgang naar VIPLive zijn er webinars georganiseerd. De webinars waren voor-opgenomen en geproduceerd voor alle zorggroepen die overstappen naar VIPLive. Dit betekent dat er in de webinars gesproken wordt over zorggroepen in het algemeen en niet specifiek over Hadoks.

De webinars gaan over het systeem VIPLive. Er is besproken hoe diverse onderdelen van VIPLive werken, zoals het ketenzorgdashboard, het declaratieproces en hoe een consultatie opstart kan worden.

De webinars kunnen ook teruggekeken worden. Zie hier een overzicht van de gehouden webinars:


>> Webinar huisartsen – klik hier
>> Webinar POH – Klik hier
>> Webinar diëtisten – Klik hier
>> Webinar optometristen – Klik hier


Meer informatie over VIPLive vindt u ook op onze vraag-en-antwoord pagina.