OPEN: Online patiëntinzage

Na vier jaar is OPEN gereed. OPEN was een initiatief van InEen, NHG en LHV om huisartsen te helpen bij het veilig online inzichtelijk maken van het medische dossier voor patiënten. Hadoks heeft in de afgelopen drie jaar alle deelnemende praktijken ondersteunt bij het OPEN traject.

In Nederland hebben 96% van de huisartspraktijken zich aangesloten bij een van de regionale coalities. Bij Hadoks is het zelfs alle praktijken gelukt om, in minder dan drie jaar, hun patiënten online toegang te bieden in het dossier. Eerst met het portaal en nu ook met de PGO. Een geweldige prestatie die zeker gaat helpen met eigen zorg van de patiënt maar ook met efficiëntie binnen de praktijk.

In de praktijk is inzage via het PGO vaak nog niet goed mogelijk door technische problemen. Goed om te weten: de patiëntenportalen en de PGO’s kunnen naast elkaar blijven bestaan.

Informatie

Op deze website vindt u nog verschillende informatie over het OPEN programma, zoals een overzicht van de communicatiemiddelen en de portaal instructies van verschillende HIS’en.

Wilt u nog meer informatie over OPEN – kijk dan op de OPEN pagina van het NHG.

Vragen?

Meer informatie over OPEN leest u hier.
Voor vragen kunt u contact opnemen met
open@hadoks.nlen met

Lees hier de laatste nieuwsbrief van het Hadoks OPEN team