Stoppen met roken begeleiding

Binnen de multidisciplinaire zorgprogramma’s diabetes mellitus type 2, COPD, astma en CVRM kan begeleiding worden aangeboden bij stoppen met roken. Patiënten die gemotiveerd zijn om te stoppen met roken, kunnen hierbij gebruikmaken van individuele begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk of van individuele of groepsbegeleiding via SineFuma.

Wilt u meer informatie over stoppen met roken, download dan onze factsheet, of raadpleeg de zorgstandaard tabaksverslaving.

Voorwaarde stoppen met roken via de huisarts

Wanneer een huisartsenpraktijk de stoppen-met-roken-begeleiding zelf wil organiseren, gelden de volgende voorwaarden:

Begeleiding via SineFuma

Het is ook mogelijk om patiënten deel te laten nemen aan een stoppen-met-roken-traject via SineFuma. Zij bieden zowel individuele als groepsbegeleiding aan. In overleg met de deelnemer wordt besproken hoe dit in te richten. Begeleiding via SineFuma wordt door Hadoks volledig vergoed.

Meer informatie of aanmelden

Heeft u vragen over stoppen met roken begeleiding vanuit de huisartsenpraktijk, dan kunt u contact met ons opnemen via chronischezorg@hadoks.nl, of op 070 302 9820 (kies 5).

Heeft u een patiënt die u wilt aanmelden voor de groepsbegeleiding door SineFuma, dan kan dat via de website. De patiënt kan hier ook zichzelf aanmelden via www.rookvrijookjij.nl.

Voor vragen aan SineFuma kunt u contact met hen opnemen op 076  88 951 95.