De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel. De druk op de huisartsenzorg moet worden aangepakt. Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. Door als huisartsen samen een stevig geluid te laten horen willen we concrete afspraken afdwingen om de drukte te verminderen. In het belang van alle patiënten!

Vandaar dat huisartsen vanuit het hele land afgelopen week actie voeren. Vandaag werd deze actieweek afgesloten met de manifestatie op het Malieveld in Den Haag. 12.000 huisartsen, medewerkers en sympathisanten kwamen bijeen en ook de Hadoks-huisartsen waren aanwezig om aandacht te vragen voor de toenemende druk op de huisartsenzorg. Prachtig om te zien dat zoveel huisartsen hun zorgen uiten, en gezamenlijk aandacht vragen voor de toekomst van de huisartsenzorg.

Trots

Wij zijn trots op de vuist die wij met elkaar kunnen maken, en hopen daarmee concrete stappen en plannen te hebben afgedwongen voor de meerjarenplannen die het kabinet deze zomer opstelt.

Zorg gaat altijd door

Uiteraard laten huisartsen hun patiënten niet in de steek. Daarom heeft Hadoks de patiëntenzorg van de huisartsen die naar het Malieveld zijn gegaan, deze middag overgenomen.