Wilt u als huisarts uw ouderenpopulatie in uw praktijk nu en in de toekomst goede zorg kunnen bieden? Heeft u een POH die zich verder wil en kan ontwikkelen richting de ouderenzorg, of bent u die POH die de ouderenzorg-module zou willen volgen maar bent u hier nog niet aan toe gekomen? Dan biedt Hadoks, samen met de InHolland Academy nu een maatwerk gerichte opleiding aan bij Hadoks.

Vorig jaar zijn we binnen Hadoks gestart met het organiseren van de incompany opleiding Ouderenzorg in de Eerste Lijn voor POH’s in samenwerking met de InHolland Academy. Vanwege de enthousiaste reacties van de huidige groep deelnemers is Hadoks voornemens om in oktober 2023 deze opleiding opnieuw aan te beiden in onze regio.
 
De opleiding duurt 13 cursusdagen (gemiddeld 1 dag per maand buiten schoolvakanties) en loopt door tot december 2024. De cursusdag is op een woensdag of donderdag. Naast de contacttijd dient ± 4 uur per week besteed te worden aan de studie (literatuurstudie en het maken van praktijkopdrachten).
 
Waarom is deze opleiding voor u belangrijk als POH?
De opleiding is gebaseerd op het landelijke opleidingsprofiel Praktijkverpleegkundige Huisartsenzorg module kwetsbare ouderen (PVH, 2018) en het functieprofiel POH-Ouderen (2021).
Resultaat is up-to-date kennis en vaardigheden om de complexe zorg aan kwetsbare ouderen in de eerste lijn te verlenen en netwerkgericht te kunnen organiseren. Deelnemers zijn na het volgen in staat een projectplan voor de eigen organisatie te schrijven en te implementeren. De opleiding wordt geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister VenV ter waarde van 78 PE-punten. Ook wordt de opleiding geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (12 PE punten).  

Kosten
De kosten zullen tussen de ca. €3.400,- (incl. literatuur) per deelnemer bedragen. Hadoks faciliteert deze opleiding waardoor dit bedrag lager is dan wanneer de POH de opleiding rechtstreeks bij InHolland zou volgen. Tevens kan de POH de opleiding volgen in de eigen regio waardoor netwerkvorming met b.v. ketenpartners wordt bevorderd en intervisie met collega-POH’s uit de eigen regio wordt gestimuleerd. Locatie van de opleiding is Hadoks academie (President Kennedylaan 15, Den Haag). Hadoks zal de catering verzorgen tijdens de cursusdagen. Kortom, minder reistijd, regionale scholing en lagere kosten bij deelname.

Toelatingseisen
Deelnemers aan de opleiding dienen te beschikken over hbo werk- en denkniveau, denk hierbij aan een erkend POH diploma, HBO-V of gelijkwaardige vooropleiding. Een aanvullend gesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.
 
U kunt hier de eisen nalezen.

Geïnteresseerd?
Bij voldoende animo kunnen we de opleiding wederom vanuit Hadoks organiseren. Geïnteresseerden die in oktober 2023 willen starten met de opleiding ouderenzorg, kunnen dit voor 31 maart 2023 kenbaar maken via deze link.

Heeft u vragen?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via email: academie@hadoks.nl of bellen naar het secretariaat Hadoks 070-3029820.