De gehele zorgsector kampt met verschillende uitdagingen: onder andere een groeiende zorgvraag, een krimpende arbeidsmarkt en een verschuiving naar zorg aan huis. Zorgtechnologie kan uitkomst bieden om de zorg en ondersteuning betaalbaar en toegankelijk te houden. Maar hoe ziet dat langer thuis wonen met technologie er straks uit? Vanuit deze gedachte is op initiatief van gemeente Den Haag de Zorginnovatiehub ontwikkeld.

Bij de Zorginnovatiehub zijn er verschillende zorginnovaties gevestigd in één pand. In dit pand aan de Leyweg in Den Haag is er onder meer ruimte voor innovatieve eerstelijnszorg en welzijn. Gemeente Den Haag heeft aan Hadoks gevraagd om deze ruimte te vullen met huisartsenzorg. Een huisartsenpraktijk die op een innovatieve manier de zorg in diens praktijk gaat inrichten. De zoektocht naar het vinden van de juiste praktijk hiervoor, is inmiddels in volle gang.

Afbeelding: sfeerimpressie van de locatie

Intussen heeft Hadoks ook de huisartsenopleiding van het Leidsch Universitair Medisch Centrum bij dit initiatief betrokken. Titia Speelman – projectleider huisvesting bij Hadoks – zegt hierover: ‘de manier waarop de huisartsenzorg is ingericht is continu in ontwikkeling. Digitalisering speelt hierin een hele grote rol. Hoe een huisartsenpraktijk in te richten die past binnen de Zorginnovatiehub zal onderdeel worden van een afstudeervak van een groep AIOS. De toekomstig huisartsen zullen in hun afstudeervak een model ontwikkelen voor de digitale huisartsenpraktijk. En wie weet is de huisarts in wording zo enthousiast dat deze zich wil vestigen op de nieuwe locatie.’

Naast een huisartsenpraktijk en welzijnsdienst van de gemeente, is er ook plek ingetekend voor (toegepast) onderzoek, onderwijs, zorgtechnologie demonstratiewoning en uitleenservice, informatie en ondersteuning voor wie wil werken in de zorg, ruimte voor innovatieve start-ups en scale-ups en ruimte voor ontmoeting.

Nergens anders ter wereld zijn alle stadia van zorginnovatie gevestigd in één pand. Bent u geïnspireerd geraakt en heeft u interesse om u te vestigen op deze locatie of wilt u meer weten over dit project? Bekijk dan deze folder. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Titia Speelman.

Meer informatie over huisvesting vindt u op onze website: www.hadoks.nl/huisvesting.