Happy New Year! Hadoks 5 jaar!

Eén sterke organisatie, dat was het uitgangspunt 5 jaar geleden bij de oprichting van Hadoks.

Met vier verschillende organisaties die allen zelfstandig actief waren binnen de huisartsenzorg in regio Haaglanden, werd de roep om de krachten te bundelen en één sterke organisatie te vormen steeds groter. Om de grote opgaven waar de huisartsenzorg voor stond het hoofd te bieden was versterking van de samenwerking in de eerste lijn nodig.

Langere tijd werden er oriënterende gesprekken gevoerd tussen de organisaties Smash, ELZHA, HKH en SHOP. De wens vanuit de huisartsen was dat een nieuwe organisatie moest leiden tot betere en toekomstbestendige huisartsenzorg in regio Haaglanden. Huisartsen moesten ondersteund worden vanuit één serviceorganisatie zodat zij de zorg voor hun patiënten optimaal konden uitvoeren.

Op 1 januari 2019 was het zover; Smash, ELZHA, HKH en SHOP werden samen Hadoks – Haaglandse dokters.

De afgelopen 5 jaar is er veel gebeurd. De organisatie heeft zich ontwikkeld van een fusie-organisatie met vier verschillende culturen naar één krachtige organisatie met een eigen cultuur en drie kernwaarden – Verbindend, Vooruitstrevend en Vakkundig. Hadoks is hét aanspreekpunt voor zowel huisartsen als voor onze ketenpartners, gemeenten en zorgverzekeraars in regio Haaglanden. Dagelijks werken we samen, met elkaar, voor onze huisartsen én patiënten aan toekomstbestendige en toegankelijke huisartsenzorg!

In juni 2025 is het 85 jaar geleden dat de eerste huisartsenspoedpost in Nederland werd opgericht – de Doktersnachtdienst. Nu bekend als Hadoks! Dat gaan we volgend jaar natuurlijk uitgebreid vieren.

Voor nu zijn we trots op de organisatie die Hadoks is én alle mooie momenten van de afgelopen 5 jaar!

We wensen u een gezond en prachtig 2024. Op naar de 85 jaar!