Hadoks heeft met ingang van 1 maart 2023 Stijn Strous (46) benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen en het Coöperatiebestuur zijn zeer verheugd met Stijn Strous als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Stijn kijkt er naar uit om te starten bij Hadoks. ‘Ik ben erg blij met het vertrouwen van Hadoks en zie uit naar mijn start in maart. De eerstelijn is dynamisch, maar staat daarmee ook onder druk. Zowel op de dag als in de ANW, waar nu een hoop veranderingen plaats vinden in korte tijd. Ik wil me inzetten om vanuit de organisatie Hadoks de aangesloten huisartsen optimaal te kunnen ondersteunen, zodat zij de zorg kunnen blijven leveren op een kwalitatief hoog niveau en met aandacht voor toekomst bestendige inrichting van de huisartsenzorg.’

René Smit, voorzitter Raad van Commissarissen: ‘De huisartsenzorg staat, ook in de regio Haaglanden, voor grote opgaven. Met de komst van Stijn Strous versterkt Hadoks zich met een bestuurder die veel ervaring heeft binnen de huisartsenzorg. Hij zal samen met de huisartsen en de Hadoks-medewerkers met veel betrokkenheid en energie werken aan toekomstbestendige huisartsenzorg’.

Ook Barbara de Doelder, voorzitter Coöperatie kijkt uit naar de samenwerking met Stijn Strous. ‘Met zijn persoonlijkheid en enthousiasme past Stijn goed bij Hadoks. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij veel kennis van het zorglandschap en heeft hij bovendien al veel betekend voor de huisartsenzorg. Wij kijken er als Coöperatiebestuur naar uit om de komende jaren met hem samen te werken.’

Stijn was de afgelopen jaren directeur bij zorggroep IZER. Per 1 januari 2022 zijn zij, samen met drie andere organisaties, gefuseerd tot Rijnmond Dokters, een coöperatie van samenwerkende huisartsen. Momenteel bekleedt hij nog de functie van algemeen directeur bij Rijnmond Dokters.

Stijn Strous volgt Rob Jansen op als voorzitter van de Raad van Bestuur, die na bijna zeven jaar Hadoks per 1 april gaat verlaten.