Leefstijlbegeleiding

Leefstijlbegeleiding voor een gezonder leven

Wilt u gezonder leven, meer bewegen, beter ontspannen en tips over gezond eten? Met anderen in een groep en met hulp van een coach? Uw huisarts kan u hierover informeren. 

Het leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit uw basisverzekering voor 

  • personen met een BMI hoger dan 30 en 
  • personen met een BMI hoger dan 25 en (verhoogde kans op) hart- en vaatziekten en/of suikerziekte.             

Leefstijlprogramma in het kort

Het programma wordt geleid door een leefstijlcoach en duurt totaal twee jaar. U heeft maandelijks contact met uw deelnemersgroep en coach. Dit kan op locatie bij uw huisarts zijn of in een wijkcentrum bij u in de buurt. 

Het totale programma bestaat uit:

  • Een basisprogramma met 8 groepsbijeenkomsten (10 personen per groep) en 4 persoonlijke gesprekken met de leefstijlcoach (duurt 8-9 maanden).
  • Een onderhoudsprogramma met 8 groepsbijeenkomsten en 3 individuele gesprekken (duurt 14 maanden).

Hulp bij stoppen met roken

Wilt u graag stoppen met roken en lukt dat niet alleen? Uw huisarts kan u helpen met korte ondersteunende adviezen. Voor intensievere begeleiding kunt u in overleg met uw huisarts deelnemen aan een stoppen-met-rokenprogramma. Dat is gericht op stoppen met roken door verandering van uw gedrag. Professionals helpen u met advies, persoonlijke coaching, telefonische coaching of een groepstraining. Eventueel in combinatie met nicotinevervangers, zoals nicotinepleisters of nicotine zuig- of kauwtabletten, of met geneesmiddelen.

Vragen of meer informatie?

Voor meer informatie of een verwijzing naar de leefstijlcoach kunt u terecht bij uw eigen huisarts.