E-learning Teleconsultatie voor huisartsen en medisch specialisten

De bevolking van Den Haag/regio Haaglanden groeit, en ook de vergrijzing neemt toe. Dit heeft gevolgen voor de zorgvragen in onze regio. Om de zorg ook in de toekomst kwalitatief goed en toegankelijk te houden, werken Hadoks en eerstelijns zorgaanbieders nauw samen met het HagaZiekenhuis en HMC. Ons doel is om gezamenlijk de laag complexe zorg zoveel mogelijk in de wijk te organiseren. Waar dat mogelijk is, verplaatsen we de zorg naar de eerste lijn. Kortom: juiste zorg, op de juiste plek.

Het doen van teleconsultaties, maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Tijdens teleconsultatie kunnen huisarts en specialist op een veilige manier overleggen over de diagnose of behandeladvies van een patiënt. In veel gevallen voorkomt dit dat een patiënt moet worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Teleconsultatie heeft dus voordelen voor huisarts, specialist en patiënt.

Sinds het voorjaar van dit jaar is er een e-learning beschikbaar over dit onderwerp. Het is de eerste regionale e-learning, beschikbaar voor huisartsen  en medisch specialisten in de regio Haaglanden. Een mooi voorbeeld van regionale samenwerking, want hieraan werkten mee: een team van huisartsen van Hadoks, Arts en Zorg en SHG, en medisch specialisten van het HagaZiekenhuis en HMC.

In de e-learning krijgen huisartsen en specialisten tips en uitleg over een goed gebruik van teleconsultatie.


Aanmelden

De e-learning is te volgen via het Landsteiner Leerplein waar alle huisartsen en medisch specialisten uit de regio op kunnen inloggen. Na uw inschrijving ontvangt u binnen drie dagen de accountgegevens. Arts en zorg (A&Z), HagaZiekenhuis, Haaglanden Medisch Centrum (HMC) SHG Groep en Hadoks trekken samen op bij het ontwikkelen van regionale nascholingen.

Voor het volgen van de e-learning krijgen de huisarts en de specialist 1 accreditatiepunt. 

Om deze scholing mogelijk te maken wordt er een deelnemersvergoeding van € 25,- gevraagd. De factuur ontvangt u per mail.