De Algemene Vergadering van Aandeelhouders Hadoks Holding B.V. heeft op voordracht van de Raad van Commissarissen René Smit benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur en het Coöperatiebestuur zijn zeer verheugd met René als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

René Smit is voorzitter Raad van Bestuur bij ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen. ZorgSaam biedt ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg. Ook is René Smit actief als lid Raad van Toezicht bij Vilans, Stichting Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en de Open Universiteit.

René Smit start per 1 maart 2021 bij Hadoks. “De zorg is in al zijn diversiteit enorm in ontwikkeling de laatste jaren. De huisarts heeft een cruciale rol om goede en houdbare zorg ook in de toekomst mogelijk te maken. Hadoks faciliteert de huisartsen in de Haagse regio daarbij, met ambitie. Ik kijk er naar uit om Hadoks en daarmee de huisartsen, met mijn kennis en ervaring van dienst te zijn bij de komende ontwikkelingen.”

Voorzitter van de Raad van Bestuur Robert Jansen en lid Raad van Bestuur Gos de Vries kijken uit naar de samenwerking met René Smit. “Wij beschouwen het als een compliment voor Hadoks dat René Smit, met zoveel ervaring als bestuurder en toezichthouder binnen diverse zorginstellingen, zich de komende jaren als voorzitter van de Raad van Commissarissen voor ons wil inzetten.”

Ook het Coöperatiebestuur is verheugd met de komst van René Smit. Voorzitter Barbara de Doelder. “Ik ben blij dat René ons met al zijn kennis en ervaring wil helpen om de huisartsenzorg verder te versterken in onze regio, en daarin samen op te trekken in onze organisatie ‘voor en door huisartsen’.”

Met deze benoeming bestaat de Raad van Commissarissen van Hadoks holding B.V. uit René Smit (voorzitter), Renée Barge (lid), Marc Dijkstra (lid), Marja Appelman (lid) en Erik Pleij (lid).